Usposabljanje naslednje generacije z igralno palico Sure Grip

  11. 02. 2019

UPORABA igralnih palic v gozdarski industriji je strokovno delo - in celo izkušeni upravljavci gozdnih strojev potrebujejo orodja za izboljšanje svojih veščin.

Sedaj je švedsko podjetje razvilo simulator za usposabljanje novih in usposobljenih gozdarjev pri uporabi igralne palice, da bi industrija postala bolj donosna.

Igralne palice Sure Grip - priljubljene pri gozdarskih proizvajalcih strojev, kot so Caterpillar, John Deere in Komatsu Forest - bodo ena od le treh možnosti krmilne palice, ki bodo na voljo v tem zanimivem novem pilotnem projektu.

Zanimiv nov simulacijski projekt vodi gozdarsko podjetje SCA Skog, ki se mu je pridružila stranka Sure Grip Komatsu Forest in nekaj drugih deležnikov.

Uporablja video, realne scenarije in celo virtualno resničnost, da uporabnike spodbudi, da lovijo svoje igralne sposobnosti.

Osredotoča se na pametnejše delo z igralno palico, ne na hitrejše - osredotočenje na načrtovanje vrstnega obrezovanja dreves, gibanje žerjava in manevriranje strojev.

Družba je ugotovila, da so operaterji, ki delajo počasi, namerno in mirno, najučinkovitejši - vendar se lahko tudi najboljši v podjetju izboljšajo v okolju simulatorja.

Na primer, lahko isto žetje dreves - v enakih pogojih - znova in znova poskusite na različne načine, da bi ugotovili, katera je najbolj učinkovita. To je morda nekaj, česar ne bi poskusili v gozdu, kjer je pritisk na delo.

S simulatorji Komatsu Forest se stroji obnašajo popolnoma enako kot v gozdu - kako se hlodi premikajo in kako se stroj obnaša v stiku z drevesom.

Lahko celo določite drevesne vrste in gostoto rasti, da podvojite pravi gozd, kjer delate.

Usposabljanje vodi operaterja skozi osnovno usposabljanje in do popolnega delovanja v gozdu - inštruktor lahko brez težav sledi napredku vsakega operaterja. Obstaja multiplayer funkcija, ki omogoča skupinam, da skupaj trenirajo - na primer kombajn in špediter, ki delata v istem virtualnem gozdu.

Začeti z izkušenimi operaterji bi lahko simulator uporabljali v prihodnje za usposabljanje naslednje generacije gozdarskih strokovnjakov.

Simulatorji ponujajo različne možnosti - deset različnih jezikov; možnosti strojev, vključno s standardnim dvigalom in kombiniranim dvigalom; slušalke virtualne resničnosti; in seveda, Sure Grip igralne palice.

Glavni kupci podjetja Sure Grip so proizvajalci težke opreme, vključno z gozdarskimi proizvajalci in proizvajalci kmetijskih strojev, ki se zanašajo na svoje inovativne, visoko kakovostne izdelke.

Odkar je bila ustanovljena leta 1996, je Sure Grip svoje poslovanje od začetkov v kanadski gozdarski industriji razširil v Evropo, ZDA in Novo Zelandijo in zdaj dobavlja mobilne proizvajalce težke opreme po vsem svetu.

Nexus ponuja celotno paleto izdelkov Sure Grip, vključno s tistimi, ki so primerni za težke aplikacije, kot je gozdarstvo. Če se želite prepričati sami, obiščite http://nexuscomponents.co.uk/Manufacturers/Products/SUREGRIP

Foto: Jace & Afsoon na Unsplash